2020-11-01 12:29:08• hírek • Szatmár.ro

Továbbra is Red Bull Romaniacs-rekorder Gyenes Emánuel

Fotó: Miha Stetcu/Red Bull Romaniacs
Fotó: Miha Stetcu/Red Bull Romaniacs

Befejezte a világ egyik legnehezebb hard enduro versenyét, a Red Bull Romaniacsot az Autonet Motorcycle Team motorosa, Gyenes Emánuel, ezzel pedig továbbra is rekorder. Ő ugyanis az egyetlen a világon, aki mind a 17 kiíráson rajthoz állt és be is fejezte a pokolian nehéz megmérettetést. Ráadásul nem csak hogy befejezte a Red Bullt, hanem meg is nyerte az Iron kategóriát.
 

„Két ketegóriával feljebb szoktam indulni a Red Bullon, de most ez speciális helyzet. Négy hónapig nem is ültem motoron, nemrég tettem le a mankókat, szombaton ültem először nyeregbe, kedden pedig kezdődött is a verseny. Az utolsó pillanatban döntöttem a részvétel mellett. Végül a könnyebb terepet ígérő Iron kategória mellett döntöttem, jelen állapotban nem tudtam volna nehéz körülmények között, helyen-völgyben tolni a motort, mert hát a nehéz terepkörülmények között azt is kell” – magyarázza a szatmári motoros, aki egy edzésen elszenvedett boka, síp- és szárkapocs-csont törésből lábadozott az elmúlt hónapokban.
 

Amellett, hogy Mani nem volt csúcsformában, maga a verseny sem a megszokott volt. A Nagyszeben környéki megmérettetést ugyanis a hagyományos júliusi dátum helyett októberben tartották, az 500-550 fős mezőny helyett pedig alig több mint százazan álltak rajthoz.
 

„Jó ütemben motoroztam végig, élveztem a versenyzést, nagyon hiányzott már. Persze nagyon éreztem a több hónapos kihagyást, óvatos is voltam, de így is erős izomláz gyötört az egész verseny ideje alatt” – mondja.

Gyenes Mani az első offroad napon a kategóriájában a második helyen végzett, a folytatásban folyamatosan első helyen zárta az etapokat és az összetett pontlistát is. A szatmári motoros 13 óra 6 perc és 40 másodperces összetett idővel zárta kategóriájában a Red Bull Romaniacsot, a második helyen a francia Courty Romain végzett közel 10 perces lemaradással, a harmadik helyezett pedig az ír Murray Shotter lett több mint fél órás lemaradással Manihoz képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: